Fundația Comunitară Vâlcea în 2019

Acoperire Comunitară

 • 350 mii
  din populație cu acces la o fundație comunitară
 • 93 mii Lei
  investiți în comunitate
 • 11
  proiecte susținute
 • 35 mii Lei
  în Spații Publice și Comunitare
 • 16 mii Lei
  în Educație
 • 14 mii Lei
  in Social si Incluziune sociala
 • Fundația Comunitară Vâlcea în Total

  Acoperire Comunitară

 • 350 mii
  din populație cu acces la o fundație comunitară
 • 93 mii Lei
  investiți în comunitate
 • 11
  proiecte susținute
 • 35 mii Lei
  în Spații Publice și Comunitare
 • 16 mii Lei
  în Educație
 • 14 mii Lei
  in Social si Incluziune sociala
 • Povești


  Programe


  Fundația Comunitară Vâlcea

  “Am crescut într-o perioadă în care trebuia să ne mutăm într-un alt oraș pentru a avea acces la internet, trebuia să privim înspre alte orașe, dacă voiam o educație mai bună sau un altfel de loc de muncă. Dar Vâlcea are toate resursele pentru a inspira tinerii să rămână în comunitate, pentru a susține oamenii cu inițiativă și pentru a construi un viitor durabil copiilor noștri”, iar cu acest crez, un grup de vâlceni a decis să pună bazele unei fundații care să ajute comunitatea.
  În 2018, 11 oameni și-au unit forțele într-un Grup de inițiativă, iar timp de un an și jumătate au atras resurse, aliați și au organizat evenimente atât pentru a strânge suma necesară înființării, dar mai ales, pentru a întări sentimentul de încredere și apartenență în rândul vâlcenilor.
  “Ne-a impresionat mobilizarea prietenilor și cunoscuților, dar mai ales ne-a impresionat faptul că ne-au sprijinit oameni care nu ne cunoșteau și chiar oameni care nu aveau nicio legătura cu Vâlcea. Chiar dacă nu le era clar conceptul de fundație comunitară, majoritatea celor cu care am discutat au înțeles că e vorba de o inițiativă pozitivă și benefică”, spune echipa din Vâlcea.
  În 18 luni, au organizat 4 evenimente de fundraising, 8 evenimente în parteneriat cu alte organizaţii, 5 campanii pe Galantom şi una la Maratonul Sibiului (organizat de Fundația Comunitară Sibiu), 4 întâlniri cu comunitatea vâlceană din Bucureşti şi Sibiu. Aceste evenimente i-au ajutat să descopere mai bine care sunt nevoile vâlcenilor și ce pot face pentru ei, i-au ajutat să-și clarifice misiunea, viziunea pentru următorii ani și cum să-și canalizeze resursele.
  Un prim mare test pentru Grupul de inițiativă a fost organizarea Vâlcea Forest Run, un eveniment sportiv de strângere de fonduri, iar Grupul a reușit să atragă numeroși parteneri. În primele două ediții (2018 și 2019) le-au adus mai bine de 450 de alergători, care au strâns fonduri pentru șapte cauze.

  “Spuneam acum un an și jumatate că înființăm Fundația Comunitară Vâlcea, fiindcă vrem să transformăm orașul într-o comunitate curajoasă care știe cum să răspundă nevoilor și care îi va face pe oameni mândri de casa lor. Acum știm că vâlcenii sunt mândri de casa lor, dar le e greu să acceseze resursele din județ. Misiunea noastră este să fim un reper în societatea vâlceană, un partener dinamic care sprijină iniţiativele locale prin conectarea resurselor cu proiecte de dezvoltare a comunităţii”, adaugă echipa din Vâlcea.

  Cele 18 luni petrecute mobilizănd comunitatea le-au arătat celor din echipă că fundația își are locul în rândul vâlcenilor și că viziunea lor poate avea un impact în comunitate. Asta s-a văzut cel mai bine în proiectele pe care le-au finanțat și susținut în acea perioadă: 11 inițiative locale au primit peste 93.000 de lei, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără mobilizarea și implicare altor sute de localnici.
  “În continuare ne dorim să contribuim la creșterea unui județ care inspiră tinerii să rămână în comunitate, care susține oamenii cu inițiativă și este condus de lideri care își asumă împreună cu noi construcția unui viitor durabil pentru toată lumea”, continua echipa noii fundații.

  Contact