
Fundația Comunitară Buzău în 2019
Acoperire Comunitară
Fundația Comunitară Buzău în Total
Acoperire Comunitară
Fundația Comunitară Buzău
“Ne dorim să ajutam la dezoltarea unei comunități sănătoase, implicate civic, căreia să îi pese de viitorul său”. Cu acest gând, un grup de buzoieni și-a unit forțele în 2018 și a început să mobilizeze comunitatea pentru ceea ce va deveni, un an mai târziu, cea de-a 17 fundație comunitară din rețeaua națională.
Grupul de inițiativă care a stat la baza noii organizații a fost format din oameni care au văzut în Buzău un loc unde își pot clădi un viitor mai bun, un cămin pentru copii lor și o comunitate unită prin generozitate și încredere în cei din jur.
“Ne-a impresionat încrederea cu care ne-au sprijinit visul, cu care au donat și cu care ne-au ajutat. Adevarații eroi, datorită cărora înființarea fundației a fost posibilă, sunt oamenii care au investit în noi în acest an și jumătate, în momentul în care credeau într-o promisiune”, spune echipa FC Buzău.
Timp de un an și jumătate, grupul de inițiativă a discutat cu sute de localnici și a atras de partea sa aliați și parteneri cu care împărțeau aceeași viziune. Grupul a descoperit noi nevoi ale comunității, noi obstacole, dar și noi resurse în rândul localniclor. “Noi, ca GI, am (re)descoperit o lume și o comunitate care avea nevoie de noi, care ne-a primit deschis și cu entuziasm. Am descoperit acei oameni de care noi ca indivizi și noi, ca fundație, avem nevoie unii de ceilalți pentru a face ca lucrurile bune să se întâmple.
Buzoienii au construit evenimente de strângere de fonduri prin care au scos în față specificul local și au adus, la aceeași masă, oameni care vor același lucru pentru comunitate. Au organizat două Cercuri de Donatori, unul în Buzău și unul în București, pentru diaspora buzoiană, două ediții de Prânzișor Boieresc, dar și un eveniment online – Lada cu Zestre – o licitație cu obiecte de artă donate de artiste.
“Avem, pe de o parte Prânzișorul Boieresc, un eveniment gastronomic și de socializare care aduce la un loc oameni cu aceleași idealuri cu cele ale fundației. Pe de altă parte, avem Cercul de Donatori. Organizat pentru prima dată la Buzău, a reușit să mobilizeze un număr impresionant de donații și donatori. Ne dorim să continuăm să organizăm Cercul de Donatori Buzău, în special după ce am văzut feedback-ul primit după organizarea primului eveniment în Buzău. De asemenea, o să continuăm organizarea Prânzișorului Boieresc și a licitației Lada cu Zestre”, adaugă echipa.
În 2019, peste 100.000 de lei au fost investiți în zece proiecte dedicate comunității, iar fundația vede potențialul mobilizării comunității locale. În zece ani, vor să ajute la transformarea Buzăului într-un loc sănătos, implicat civic, căruia îi pasă de viitor. “Ne dorim un mediu de afaceri stabil, un turism responsabil dezvoltat, o comunitate în care să crească forța de muncă cu studii superioare. De asemenea, credem că în zece ani numărul de ONG-uri și Grupuri de inițiatve implicate activ în viata cetatii va fi suficient de mare, astfel încât să creeze o întreagă emulație în jurul lor”.