Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare


Anul infiintarii: 2015
Adresa: str. 
Telefon: +40
Web:
Persoana de contact:
Email:
Descrierea organizatiei:

Misiunea fundaţiei: investim banii, timpul şi energia bucureştenilor pentru a dezvolta comunităţi în care ne simţim ca acasă.


 Fundația Comunitară Dâmbovița își găseste originea într-o scrisoare indrăzneată trimisă de un grup de trei oameni Asociației pentru Relații Comunitare în martie 2014. Pe acest drum, al infiintării unei fundații comunitare, au pornit trei oameni, cărora ulterior li s-au adăugat alte persoane care au crezut în scopul lor. 

 Comunitatea a fost mobilizată printr-un eveniment în aer liber și i s-a cerut părerea dacă consideră necesară înființarea unei fundații și în regiunea lor. Răspunsul a fost unul pozitiv, ceea ce le-a oferit și mai mare încredere membrilor grupului de initiativă. Aceștia au derulat mai multe proiecte de strângere de fonduri, care au pus bazele Fondului de Burse pentru Performantă, cât și al Fondului pentru sănătate „Dăm o sansă vietii”, pentru care au fost mobilizați peste 4.500 de lei. 

 Mobilizarea comunitătii a continuat în fiecare moment, astfel încât în 2015 s-au organizat două găle umanitare, o serie de evenimente culturale, dar s-a și inițiat programul YouthBank Târgoviște. 

  

Sigle site