Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare

 

Dar din dar… de nuntă

Auerbach

Un fond inedit a fost construit la inițiativa soţilor Cristina și Oliver Auerbach, care s-au căsătorit la finele lunii iulie 2012. Cei doi au decis să folosească banii primiţi la nuntă ca pe un mijloc de a-i face pe cei din jur fericiți, astfel că au pus bazele unui fond în valoare de peste 40.000 de lei, administrat de Fundaţia Comunitară Bucureşti.

În urma unui proces de consiliere filantropică, cei doi soți au ales să sprijine proiecte prin care vârstnicii din București să ducă o viață mai plină și mai activă. Ei au selectat Fundația Principesa Margareta a României, pentru care au finanțat timp de opt luni, activități la două centre pentru vârstnici și la centrul comunitar Generaţii.

Au fost susținute excursii de redescoperire a Bucureștiului și a altor orașe; o masă de Crăciun pentru persoane în vârstă singure; scaune cu rotile pentru persoanele nedeplasabile și alte activități bazate pe voluntariat.

"Mulţumim Fundaţiei Comunitare pentru sprijinul extraordinar pe care ni l-a acordat. Avem încredere că banii donaţi de noi sunt pe mâini bune şi că, prin acest proiect, lumea va fi un loc puţin mai bun." (Oliver Auerbach, donator Fundația Comunitară București)

Claca aduce din nou oamenii împreună

Claca mic

La Odorheiu Secuiesc, vechiul obicei al clăcii, în care oamenii se adunau şi munceau împreună la o construcţie sau la strâns recolta a reînviat într-o formă în care comunitatea are de câştigat. Fundaţia Comunitară Odorheiu Secuiesc, cu ajutorul unui ziar local şi al Primăriei, a adunat în anul 2008 peste 120 de voluntari din localitate, care au renovat locurile de joacă din patru cartiere.

În anii care au urmat, programul a continuat să crească. În anul 2011, locuitorii au fost stimulaţi să îşi exprime părerile în legătură cu planificarea urbană, după care au renovat singura zonă unde se poate face sport fără a plăti. Proiectul a fost evaluat la peste 60.000 lei, iar pentru realizarea lui au muncit 80 de voluntari, dintre care cel mai tânăr voluntar are 3 ani, iar cel mai în vârstă 74 de ani.

În 2012, fundația a lansat un nou concurs de proiecte pentru realizarea planului unui parc, cu finanțare de peste 20.000 lei, oferită de Raiffeisen Bank. Planurile primite au fost prezentate comunității în cadrul unui eveniment derulat în centrul orașului, 1.000 de utilizatori votând ulterior online proiectul preferat.

Sigle site