Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare

inoata alearga pedaleaza

O modalitate prin care fundațiile comunitare reușesc să dezvolte comunității locale este încurajarea implicării acestora în strângerea de fonduri pentru cauzele care contează la nivel local. Prin evenimente sportive de atragere de fonduri de tipul Swimathon, Semimaraton sau Bike-a-thon, fundațiile oferă un cadru atractiv și relaxant pentru a promova și susține inițiative comunitare.

Fundaţia Comunitară Cluj a pus bazele Swimathon-ului în 2009 ca o platformă menită să implice persoanele ce rezonează cu cauzele locale, organizațiile nonprofit și grupurile de inițiativă, în vederea mobilizării de resurse în mod activ pentru aceste cauze. Sute de persoane dispuse să înoate pentru a strânge fonduri îşi invită prietenii să ofere o contribuţie unei cauze în funcţie de lungimile de bazin parcurse. Acest concept a fost adaptat pentru a corespunde şi cu alte evenimente dedicate mai multor cauze, inclusiv Semimaratonul din Sibiu și Odorheiu Secuiesc şi bike-a-thon-ul din Covasna, evenimente organizate de fundațiile comunitare din acele localități.

În 2013, fundațiile comunitare din Bacău, București, Cluj, Iași, Târgu Mureș și Oradea au organizat Swimathon, pe când fundațiile comunitare din Sibiu, Odorheiu Secuiesc au organizat a doua ediție de Semimaraton, iar Fundația Comunitara Covasna a invitat pentru al doilea an comunitatea să pedaleze pentru un scop bun. Per total s-au strâns peste 530.000 lei de la cetățeni și companii pentru 95 de cauze.

,,Semimaratonul Sibiu consider că reprezintă una dintre cele mai bune iniţiative de strângere de fonduri din oraşul nostru. Din postura de participant la Semimaraton mi s-a părut că ediţia de anul acesta a evoluat mult faţă de cea de anul trecut şi cred că anul viitor va fi şi mai reuşită. În calitate de reprezentant al unei organizaţii nou înfiinţate consider că fondurile strânse de organizaţie în cadrul Semimaratonului ajută foarte mult la punerea în practică a unor iniţiative sportive şi comunitare ale asociaţiei. Multumim Fundaţiei Comunitare Sibiu care ne-a dat prilejul de a mobiliza fonduri pentru îndeplinirea scopurilor şi proiectelor organizaţiei.” (Mihai Proca, alergător la Semimaraton Sibiu 2013)

Sigle site