Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare

 

Programul național susține dezvoltarea fundaților comunitare în România prin informare, sprijin financiar și un cadru de cooperare între fundațiile comunitare.

În primii ani de funcționare, vei primi informații, consultanță și vei beneficia de experiența celor 12 fundații comunitare deja înființate, cât și a partenerilor și susținătorilor programului. 


Pentru a susține inițiativele noi, oferim:

  • seminarii naționale pe teme cum sunt atragerea de fonduri, gestionarea fondurilor, acordarea de finanțări, primii pași în constituirea unei fundații etc.
  • consultanță personalizată pentru fiecare grup de inițiativă;
  • vizite de studiu la alte fundații comunitare;
  • oportunitatea de a participa la conferințe și la alte evenimente cu scopul de a învăța mai multe despre funcționarea fundațiilor comunitare. 


 

ARC cu sprijinul Raiffeisen Bank oferă sprijin financiar pentru jumătate din patrimoniul inițial necesar pentru înfințarea fundației comunitare. Astfel, vom oferi 42.500 lei pentru trei noi inițiative care reușesc să mobilizeze oamenii din comunitate în construcția instituțională a fundației cât și 42.500 lei de la persoane fizice și firme din comunitate.

Pentru a beneficia de acest sprijin, vă rugăm să parcurgeți pașii recomandați aici și să completați scrisoarea de intenție până la 20 martie 2014.

Sigle site