Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare

 

 

Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC) este organizatia care a initiat in Romania dezvoltarea de fundatii comunitare, a promovat aceasta idee incepand cu anul 2006 si a sprijinit constant infiintarea si functionarea fundatiilor comunitare.

De peste un deceniu, ARC construiește împreună cu cele mai bune organizaţii, companii cu viziune și donatori individuali o lume în care problemele pot fi rezolvate prin mobilizarea resurselor private.

ARC este liderul programului național de dezvoltare a fundațiilor comunitare în care coordonează parteneriatul, susține dezvoltarea de noi inițiative, cât și creșterea capacității instituționale a fundațiilor existente.

 

Sigla FFCR

 

Federația Fundațiilor Comunitare din România (FFCR) s-a înființat în 2012 cu scopul de a reprezenta la nivel național interesele fundațiilor comunitare din România, de a cultiva şi dezvolta filantropia strategică la nivel local și de a susține actorii interesați să investească în comunitatea lor.

FFCR reprezintă în mod direct, la nivel național, interesele fundațiilor comunitare înființate în România, pentru cultivarea și stimularea filantropiei strategice la nivel local, susținându-i pe cei care vor să investească în comunitate.

 

Fundatia pentru Parteneriat (FP) a sprijină îmbunătățirea mediului și dezvoltarea comunităților din România, contribuind la o societate durabilă și democratică. Fundația urmărește stimularea implicării cetățenilor și parteneriatul intersectorial pentru rezolvarea problemelor comunitare și de mediu.

În cadrul programului, FP este partener în monitorizarea finanțărilor acordate pentru consolidarea fundațiilor comunitare.

 

 

În perioada 2009 - 2012 Fundația Pact a fost partener în cadrul programului național de dezvoltare a fundațiilor comunitare în România.

 

pact sigla verde mica

Fundatia PACT este activa in domeniul dezvoltarii organizatiilor comunitare, concentrandu-si activitatea in partea de sud a Romaniei. Misiunea Fundatiei PACT este de a contribui la dezvoltarea sustenabila a comunitatilor prin promovarea initiativelor locale si regionale, a parteneriatului si a responsabilitatii sociale.

In programul de fundatii comunitare, Fundatia PACT a fost responsabila de promovarea si infiintarea acestui tip de organizatii in partea de sud a tarii. In plus, a contribuit cu experienta proprie de dezvoltare comunitara la componenta de consultanta a programului.

Sigle site